En helt særlig historie

Hotel Klostergaarden er Bornholms ældste hotel, så når du besøger os, får du en lille bid af et ganske særligt stykke kulturhistorie. Hotellet ligger midt i Allinges charmerende gamle bydel, og her er det nemt at forestille sig, hvordan tidligere tiders feriegæster har nydt de præcis samme rammer på kanten af Østersøen. Hotellet er løbende renoveret nænsomt med respekt for historien, så vi kan danne ramme om nye gæsters skønne ferieminder i vores helt særlige, smukke omgivelser.

Velkommen på Hotel Klostergaarden.

Book et ophold og oplev stemningen

splitter

Bornholms ældste hotel

Det startede i 1901

Midt i Allinges charmerende gamle bydel, har Hotel Klostergaarden i mere end 120 år dannet ramme om ro, romantik og nostalgi for glade feriegæster.

Selvom det ikke er til at se det, så er Hotel Klostergaarden Bornholms ældste hotel. I 1901 startede Marie Riis fra Sandvig med at drive pensionat i den firlængede gård på kanten af Østersøen, tæt på de smukke klippekyster og hvide sandstrande i Allinge.

Det gamle bindingsværk, de hyggelige stuer og de stemningsfulde værelser er løbende renoveret med respekt for bygningernes historie og traditioner. Men væggene emmer stadig af tidligere tiders festlige selskaber og solvarme ferieminder. Præcis som du kan opleve det, når du besøger os den dag i dag.

En ny start

Alt det, der er godt i livet

I dag ejes Hotel Klostergaarden af fire gode venner, der er kommet her i årevis.  I 2022 kulminerede kærligheden til Klostergaarden med, at de købte hotellet af Eddy Britt Knudsen, der havde drevet og udviklet det siden 2001.

Målet er at endnu flere gæster fra nær og fjern, skal opleve den ro, romantik og nostalgi, som de selv er faldet pladask for. De lyse aftener under de blomstrende frugttræer i den stemningsfulde gårdhave. Den afslappede atmosfære, der instinktivt får dig til at sænke skuldrene, når du træder gennem porten, og ikke mindst det nærværende værtsskab, som Klostergaarden har dannet ramme om i mere end 120 år.

Alt det, der er godt i livet. Det er lige her på Hotel Klostergaarden.

 

Svalerne på Klostergaarden

En sød tradition

Man siger, at svalerne kommer med sommeren. Derfor er historien om svalerne på Hotel Klostergaarden også noget ganske særligt. Siden 1901 (og sikkert også længe før det), har svalerne yndet at bygge reder i Klostergaardens port. Men det var ikke før 2001, at den daværende ejer begyndte at registrere svalernes ankomst til Hotel Klostergaarden på den sorte tavle i porten.

Nu er det blevet en kær sommetradition for mange af vores gæster og de lokale i Allinge, der lige skal ind i porten og se på tavlen, om svalerne mon er kommet til byen. Vi holder den søde tradition i hævd, så alle kan følge med i, hvornår sommeren kommer til Hotel Klostergaarden.

splitter

Vores gæster kommer her år efter år...

Tak for en dejlig ferie i disse smukke, historiske rammer. Klostergaarden er et helt særligt sted med en helt særlig ånd.
Bente & Frank
Mormor, morfar, børn og børnebørn har nydt en meget fin weekend, hvor vi fejrede bryllupsdag og 80-års fødselsdag. Vi nød alle den smukke have, de fine blomster og den varme velkomst. Stor tak for en fin weekend.
Berit & Bent
Vores første, men aboslut ikke sidste, besøg på Klostergaarden, som vi kan give vores varmeste anbefalinger. God og personlig service, skønne værelser og smuk indretning.
Tine & Allan
I udgiver jer ikke for mere end I er, men I er mere, end I udgiver jer for. Tak for fire gode dage.
Torben & Mette
Hotel Klostergaarden er et super dejligt sted for en ferie, og Patrizia og hendes personale er super fantastiske.
Kim
Man føler sig virkelig godt tilpas i smukke, unikke Hotel Klostergaarden. Her er både venligt personale og en rar atmosfære. Vi har holdt ferie her gennem mange år - og vender helt sikkert tilbage igen.
Elsa Markussen
Hotel Klostergaarden er simpelthen det hyggeligste sted med en rigtig god og skøn atmosfære . Maden var god, men det bedste er den gode og skønne betjening, som gør, at man har lyst til at komme igen og igen.
Steen Søeborg
Vi mødte kun venligt personale på Hotel Klostergaarden, der gav os rigtig gode tips om udflugtsmål. Vi nød meget de hyggelige værelser og den dejlig have med udenfor. Alt var så dejlig nemt tilgængeligt til morgenmad og så var der bonus-slikkage. Mums!
Katarina
Hotel Klostergaarden